Organisatie

HospitaalBroeders is een ontwikkelingshulporganisatie en komt op voor de allerarmsten in Afrika. We zijn specialist in geestelijke gezondheidszorg en expert in kleinschalige en praktische projecten. We zijn in het bezit van het keurmerk goede doelen en hebben een ANBI beschikking.

Ons team:

David Heyer

David Heyer

David Heyer is sinds 2008 algemeen manager van Hospitaalbroeders Amsterdam. Van huis uit politicoloog, maar een fondsenwerver pur sang. Sleep is overrated, liever verslindt hij Afrikaanse literatuur. Ook draait hij zijn hand niet om voor het maken van homemade kimchi of het rollen van veganistische loempia’s. “HospitaalBroeders is een top organisatie met geweldige concrete projecten. Wij kunnen echt het verschil maken in een groot aantal community’s.”

Jeannine Ndabacekure

Jeannine Ndabacekure

Jeannine is een rasoptimist en geboren en opgegroeid in Burundi. Bij HospitaalBroeders is zij sinds 2010 verantwoordelijk voor de database en de administratie. Ze houdt van chocolade en lasagne, reggae en hiphop, maar gaat pas echt los op Afrikaanse muziek. “Ik vind het belangrijk dat we met onze projecten die mensen bereiken die onze hulp het hardst nodig hebben. En dat we naast voedselprogramma’s en gezondheidszorg kinderen ook scholing bieden, zodat ze straks onafhankelijk kunnen zijn. Als Afrikaanse weet ik als geen ander wat belangrijk is voor Afrika en de Afrikanen. Ik sta dan ook vierkant achter onze projecten. “

Evelyn Lea is sinds december 2013 verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Dol op spicy food en bananen. “Wat me enorm aantrekt is dat deze club zorg biedt aan die mensen die het hardst nodig hebben. Geesteszieken, verslaafden en gehandicapten in Afrika zitten in veel gebieden nog letterlijk in een verdomhoekje: vastgeketend in kerkers en gevangenissen. Genegeerd door lokale overheden en internationale hulporganisaties. Hospitaalbroeders maakt daarin het verschil: we bouwen en runnen ziekenhuizen en klinieken, leiden artsen op, bieden professionele therapie en geven perspectief. “

Het bestuur van de HospitaalBroeders

Ons bestuur bestaat uit: Michael Patrick Kearns, Gregory McCrory, Martijn Tamboer, Michael Neild, William Brennan-Whitmore en John Pepper.

Martijn Tamboer

Martijn Tamboer

Martijn is consultant en werkte als woordvoerder, journalist, media analist en persvoorlichter. Als bestuurslid bij Hospitaalbroeders adviseert hij op het gebied van communicatie & public affairs.”