Onderwijs in Sierra Leone

Opening van de eerste lagere school in Sierra Leone

Aminatah Fallah zorgt voor onderwijs in Afrika

Aminatah Fallah zorgt voor onderwijs in Afrika.

In 2009 bezochten wij Makuteneh in Sierra Leone in het kader van deelname aan ons Watsanprogramma. Hier raakten we in gesprek met Aminatah Fallah, een oudere, wijze vrouw. Ze was blij met de nieuwe waterput voor haar dorp. Twintig procent van de problemen van patiënten die in ons ziekenhuis binnenkomen zijn gerelateerd aan de beperkte toegang tot schoon drinkwater en toiletten. Ze was ook verguld met de deelname aan het voedselprogramma.

Waarom een school?

Maar in de wijde omtrek was er geen school om de kinderen naartoe te sturen. En onderwijs was volgens Aminatah essentieel om de kinderen kansen te geven om vooruit te komen. Haar woorden maakten indruk. Armoedebestrijding en betere gezondheidsomstandigheden gaan hand in hand met goed onderwijs. Daarom besloten we gehoor te geven aan Amina’s hartenkreet.

De feestelijke opening

Op 21 januari 2011  werden we uitgenodigd voor de opening van de school, bestemd voor kinderen uit Makuteneh en omgeving. Een prachtig gebouw aan de rand van het dorp met acht lokalen en goede leerkrachten. We zagen vooral veel blije kinderen met hun enthousiaste ouders. Mede dankzij onze trouwe donateurs hebben deze kinderen een kans om aan analfabetisme te ontsnappen.

De nieuwe school

De nieuwe school.

Deze kids krijgen nu onderwijs

Deze kids krijgen nu onderwijs.