Resultaten Jaaroverzicht

De HospitaalBroeders haalden in 2011 prachtige resultaten. Hieronder staat een samenvatting van ons werk.

In het totaal kregen onze projecten in 2011 € 640.761. Het meeste geld ging naar Malawi, gevolgd door Sierra Leone en Ghana. Wat hebben we zoal gedaan?

In Malawi hielpen wij veel mensen.

Resultaten Medische zorg
Veel gebieden in Afrika hebben nauwelijks medische voorzieningen. 73% van het geld ging dan ook naar zorg.
• In Zambia en Malawi hebben wij onze Outreach-programma’s van de HospitaalBroeders uitgebreid. Dokters zoeken patiënten op in veraf gelegen gebieden. Ze behandelen zieken, vaccineren kinderen en geven voorlichting.
• Wij openden een kliniek voor zwangere vrouwen in Ghana.
• Ons ziekenhuis in Sierra Leone kan betere zorg verlenen dankzij een nieuwe watervoorziening en een röntgenapparaat.

Resultaten Gehandicaptenzorg
Goede geestelijke gezondheidszorg is niet vanzelfsprekend, zeker niet in Afrika. De HospitaalBroeders geven patiënten én hun families passende hulp.
• We bouwden in Malawi 4 huizen voor mensen met een handicap. De bewoners zelf bouwden mee. Samen zorgden wij ervoor dat ze niet langer in krotten wonen.
• Een vrijwilligersteam in Zambia trekt er sinds 2011 op uit om mensen met een handicap te identificeren, zodat zij gepaste hulp kunnen krijgen.

Resultaten Onderwijs
Scholing en educatie worden een steeds groter deel van ons werk.
• De HospitaalBroeders hebben hun eerste basisschool gebouwd, in Sierra Leone. Deze kinderen krijgen nu betere kansen dan hun ouders.
• Dankzij het Anthony Chirwa Scholarship studeren 5 talentvolle jonge Afrikanen aan het Mental Health College in Malawi. En volgen 10 studenten in Sierra Leone de verpleegopleiding van het ziekenhuis van de HospitaalBroeders.

Resultaten Landbouw
In veel arme gebieden in Afrika is nog altijd niet voldoende voedsel. Wij helpen dorpelingen om zelf in hun voedsel te voorzien.
• In Togo en Zambia zijn twee kleine pluimveebedrijven gestart bij dorpen rondom het ziekenhuis van de HospitaalBroeders. Dorpelingen hebben nu meer voedsel en zijn in staat een eigen handeltje op te zetten.
• Rond ons ziekenhuis in Senegal verbouwen patiënten sinds kort zelf groente en fruit. De hele gemeenschap profiteert hiervan.

Mede dankzij onze donateurs is 2011 een jaar geworden met fantastische resultaten. Donateurs, bedankt!

Ook donateur worden? Dat kan hier! Of éénmalig doneren? Klik dan hier!

Artsen gaan naar de mensen toe omdat veel patiënten niet naar de kliniek kunnen komen.

Zorg voor jongens als Dilirani, met het Downsyndroom, is een belangrijk speerpunt in ons werk.