Uitgelicht

De HospitaalBroeders zijn op veel gebieden werkzaam in Afrika. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

Straatkinderen in Afrika

Straatkinderen in Afrika.

Voedsel in Afrika

Op veel gebieden waar wij projecten hebben is een gebrek aan voedsel. Daarom houden wij ons ook bezig met voedselzekerheid.

Ontwikkelingshulp in Afrika

Iedere organisatie geeft op een andere manier hulp. Wij geloven in de kracht van de mensen en hun eigen inzet om de projecten tot een goed einde te brengen.

Straatkinderen in Afrika

Er leven teveel straatkinderen in Afrika. In Malawi hebben wij een zeer goedlopend project opgezet dat straatkinderen weer herenigt met hun ouders.

Microkrediet in Afrika

In Ghana, Sierra Leone en Malawi hebben wij microkrediet voedselprogramma’s. Wij leren mensen hoe zij het beste het land kunnen bewerken. De resultaten zijn fantastisch!

Onderwijs in Afrika

Wij hebben twee basisscholen in Sierra Leone gebouwd omdat de dorpsbewoners hierom vroegen. Daarnaast richten wij ons op het opleiden van artsen, verpleegkundigen en psychologen.

Verslavingszorg in Afrika

Verslavingszorg is een ondergeschoven kindje in Afrika. Drank -en drugsverslaafden worden buitengesloten en kunnen moeilijk hulp vinden. In Malawi hebben wij nu een nieuw centrum om deze mensen te helpen.

Aids in Afrika

Op Aids heerst een groot taboe in Afrika. Het wordt vaak afgedaan als hekserij of een drugsprobleem. Door middel van voorlichting hopen wij dit taboe te doorbreken.