Onze held


Naam: Charles

Held: Ex-Umoza kind en nu leraar Traditionele Muziek en Dans in straatkinderenproject

Land: Malawi


Laatst hebben we met donaties uit Nederland een nieuw opvanghuis voor onze kinderen van de straat kunnen bouwen. Echt fantastisch dat dit gelukt is! En jullie acteur Waldemar Torenstra opende dit nieuwe opvanghuis met een traditionele dans met onze kinderen!

 

 

 

 

 

 

 


Afbeelding25Ik heb nieuws. Ik ga nog verder studeren! Ik begin binnenkort aan de Universiteit. En ga verpleegkunde studeren. Maar gelukkig kan ik tijdens mijn studie hier in het Umoza project ook nog dingen blijven doen.

 

 

 


Het is belangrijk voor de kinderen om een doel te hebben. Hier oefenen we voor een optreden. Ook ik heb mijn traditionele kleding aangetrokken. Ze doen goed hun best. Het zijn echt kanjers!

 

 

 

 

 

 

 


Ik leefde vroeger ook op straat. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. ‘s Ochtends zochten we naar plastic flesjes, die we dan bij een opkoper konden verkopen. En zo rond lunchtijd gingen we naar de restaurants in de stad. We deden klusjes voor de restaurants, zoals bijvoorbeeld water halen. En als beloning kregen we dan de restjes eten die klanten over lieten.

 

 

 

 

 


We doen iedere dag wel aan spel, muziek of dans. Kijk, hier zie je Jamie in de hoofdrol.

 

 

 

 

 

 

 

 


Muziek en dans zijn niet alleen belangrijk in het Malawische leven, maar ook essentieel in onze aanpak om de straatkinderen weer een zin in het leven te geven.