Onze held


Naam: Christine

Held: Head Nurse in St. Joseph Ziekenhuis Monrovia

Land: Liberia


Weer een baby’tje geboren! In ons ziekenhuis zijn vorig jaar 1062 baby’s geboren. Iedere keer weer een mooi moment.

 

 

 


Een onderdeel van mijn ochtendroutine is om even bij de receptionistes te checken. Zij houden goed in de gaten wie er het ziekenhuis binnenkomt en uitgaat.

 

 

 


Hoe vaak ik per dag mijn handen was? Ik weet het niet, kan de tel niet meer bijhouden.

 

 

 

 


2016-04-09 13.55.03

Hier rechts zie je Peter Dawoh, hij is directeur van ons ziekenhuis. Op deze foto is hij in de sloppenwijk New Kru Town in gesprek met een bewoner. Onze kliniek daar was een tijdje dicht, maar is laatst weer heropend.

 

 

 


Vandaag ook in het ziekenhuis is Zuster Susan Leggett uit Ierland van de Sisters of Ressurection. Zij vangen weeskinderen op en ze was met vier kinderen hier omdat die worden geopereerd door de Spanjaarden aan te grote navels. Ze is pas 13 jaar zuster maar vertelt dat ze haar roeping gevonden heeft. God had haar geroepen.

 

 


2016-04-11 11.26.59

Vandaag zijn er vier vrouwen die een lang verwachte schildklieroperatie krijgen. Er is een team van Spaanse chirurgen op bezoek en zij kunnen dit opereren. Ze zijn alle vier heel opgelucht dat ze eindelijk worden geopereerd vandaag!

 

 

 


Mijn motivatie? Dat zijn de patiënten. Dat zij de best mogelijke zorg krijgen!

 

 

 

 

 

 

 

 


In ons ziekenhuis hebben we een eigen laboratorium. Er worden hier onder ander bloed onderzoeken gedaan. Voor mensen die bij ons op de afdeling liggen, maar ook voor mensen die niet opgenomen zijn.

 

 

 

 


Mijn collega’s van de kraamafdeling zijn weer klaar voor een nieuwe dag in ons ziekenhuis in Monrovia (Liberia).
In 2015 kwamen er 1228 zwangere vrouwen naar ons ziekenhuis.