Onze held


Naam: Esnart

Held: Al meer dan 20 jaar psychiatrisch verpleegkundige in ons Outreach Team

Land: Malawi


Soms kunnen we met de auto niet verder en moeten we lopen. Nu ook. We zijn zo ver als mogelijk met de auto gegaan. Maar deze patiënt woont heel afgelegen. Het laatste stuk gaan we te voet. Voor me loopt Jane.

 

 

 

 


Lunch

Sella biedt ons lunch aan. Daar maken we graag gebruik van! En vanzelfsprekend helpen we een handje met de casaves.

 

 

 

 


Vandaag ga ik op bezoek bij Sella, een van onze clienten. Ik ga haar samen met vrijwilliger Jane opzoeken. We gaan kijken hoe het met Sella en haar gezin gaat.


Jane

Kijk, dit is Jane. Zij is al zes jaar vrijwilliger. Zij is onze ogen en oren van de gemeenschap. Zij is heel belangrijk in ons programma. Dorpsbewoners komen naar haar toe met psychische problemen. Ik zie dat ze haar vertrouwen.

 

 

 

 

 


Medicijnen

Als we op Outreach zijn, worden ook medicijnen uitgedeeld aan degenen die dat nodig hebben. Voor mij ook altijd een moment om te monitoren hoe het met die persoon gaat. We spreken dan alles even goed door.

 

 

 

 


Een onderdeel van het Outreach programma is dat we mensen voorlichten over psychische problemen. Er zijn zoveel vooroordelen in Malawi. Het scheelt al zoveel als je omgeving niet denkt dat je behekst bent. Het zijn altijd inspirerende sessies.


Ik ben bij Eric en zijn vrouw. Eric vertelt ons dat de medicijnen goed hun werk doen. Hij heeft geen last meer van waanbeelden.


ontmoeting Eric

Vandaag ga ik weer op bezoek bij Eric. Hij heeft psychische problemen gehad en is sinds een tijdje onder behandeling bij ons. Ik ben benieuwd hoe het met hem gaat.

 

 

 

 

 


We zijn nu in Choma. Het is ongeveer 40 minuten rijden van Mzuzu. We komen hier 1x per maand. Er staan al veel mensen op ons te wachten. Ik ben benieuwd hoe het met iedereen is.