Onze held


Naam: Jolly

Held: Ons team zorgt ervoor dat hij naar een normale school kan

Land: Malawi


Op weg naar schoolIk zat eerst op de Elvira School, een school voor speciaal onderwijs. Ik ging er altijd met de bus naartoe. Nu ga ik naar een normale school en ik kan er naartoe lopen. Net als de andere kinderen uit mijn dorp.

 

 

 


Dit is mijn zus Ellen. Zij is 16 jaar. Ik ben de jongste thuis. Ik heb twee broers: Martin en Kenneth. En twee zussen: Sphiwe en Ellen.

 

 

 


Ik mag het proberen op een normale school. Kinderen zitten hier op de grond, want er is niet genoeg plek, maar ik kan er niet aan wennen. Gelukkig vindt de juf het goed dat ik op een stoel ga zitten.


Drinkbeker Kijk, mijn drinkbeker staat altijd hier bovenop, zo ben ik hem nooit kwijt!


Jolly in de schoolbus. De Elvira school is best ver weg. En ik ga ook weer met de bus naar huis. Mijn mama of een van mijn broers staan dan op me te wachten bij de bushalte.


Jolly in de klas met de andere kinderen, voor aanvang van de rekenles. School is soms een beetje moeilijk, maar de meester is heel aardig.


Ik mag zelf filmen. Kijk, hier wonen we. We zijn nu op ons erf. Onder deze boom zitten we altijd in de schaduw. En dat is mijn moeder. Met het blauwe shirt aan. De liefste moeder van de wereld!


 

Jolly eet pap tijdens de ochtendpauze op school. Op school eten we altijd in de ochtendpauze een bordje pap. Lekker!


Ik hou ervan om mama te helpen. Iedere dag veeg ik het erf met een takkenbezem. Ik doe dat altijd voordat ik naar school ga.