Organisatie


De Raad van Toezicht van HospitaalBroeders Nederland
Onze Raad van Toezicht bestaat uit: Eduard Kimman, Donatus Forkan, John Gallagher, Paul Hulshof, Merel Gianotten en Ralph Roels.
De Raad van Toezicht werkt onbezoldigd.

Directie
De bestuurlijke verantwoordelijkheid binnen de organisatie ligt bij de directie. Deze bestaat uit één persoon. John Fleming is directeur van de fondsenwervende afdeling van de Ierse St. John of God Foundation. Als zodanig is hij tevens directeur van HospitaalBroeders. Het is belangrijk te benadrukken dat hij geen salaris ontvangt vanuit Nederland. De enige directiekosten die gemaakt worden vanaf 1 januari 2019 zijn de kosten voor zijn verblijf in, en vlucht naar Nederland. Hij bezoekt gemiddeld zes a zeven keer per jaar het kantoor van HospitaalBroeders en blijft dan één nacht.

 

Voorzitter Eduard Kimman

Eduard Kimman (1946) is sinds 2020 voorzitter van de Raad van Toezicht van HospitaalBroeders. Eduard Kimman werd

Secretaris John Gallagher

John Gallagher (1944) is sinds 2017 secretaris van de Raad van Toezicht van HospitaalBroeders. Sinds 1963 is hij Broeder

Penningmeester Paul Hulshof

Paul Hulshof (1980) is sinds 2018 penningmeester van de Raad van Toezicht van HospitaalBroeders. Afgestudeerd

Bestuurslid Donatus Forkan

Donatus Forkan (1942) is sinds 2014 lid van de Raad van Toezicht van HospitaalBroeders. In de jaren ’60 en ’70

Bestuurslid Merel Gianotten

Merel Gianotten (1972) is sinds 2018 lid van de Raad van Toezicht van HospitaalBroeders. Zij heeft o.a. bij Talpa Network en Sanoma

Bestuurslid Ralph Roels

Ralph Roels (1980) is sinds 2019 bestuurslid binnen de Raad van Toezicht van Hospitaalbroeders. Afgestudeerd jurist en

Directeur John Fleming

John werkt al 25 jaar in de non-profit sector. Hij heeft gewerkt bij de internationale ontwikkelingsorganisatie

HospitaalBroeders wereldwijd
HospitaalBroeders Nederland maakt deel uit van de West-Europese Provincie. In totaal zijn er 20 Provincies.
Het hoofdkantoor van de West-Europese Provincie is gevestigd in Ierland. Vandaar ook dat HospitaalBroeders Nederland een Ierse directeur heeft (die 100% uit Ierse fondsen wordt betaald). De Nederlandse organisatie richt zich 100% op de ondersteuning van projecten in de Afrikaanse Provincie: projectondersteuning van de 19 ziekenhuizen in Afrika. Wereldwijd zijn er meer dan 330 ziekenhuizen en klinieken van de organisatie.

Betere gezondheidszorgHospitaalBroeders in Nederland
HospitaalBroeders Nederland richt zich alleen op de 19 Afrikaanse ziekenhuizen die door Afrikaanse broeders worden geleid. Onder het motto ‘Klein in Nederland, groots in Afrika’ voert HospitaalBroeders kleinschalige succesvolle projecten uit in deze ziekenhuizen. Zorg is de core business. Maar goede zorg kan alleen plaatsvinden binnen stevige gemeenschappen. Daarom investeert HospitaalBroeders ook in onderwijs, schoon water en voedselzekerheid. We hebben een ANBI beschikking.