College for mental health Mzuzu Malawi

 


College for Mental Health, Malawi


Opleiding geestelijke gezondheidszorg Malawi | College for mental healthUniversitaire opleiding: College for mental health

Het College for Mental Health is het onderwijsinstituut van het ziekenhuis in Malawi. Er worden verschillende studies aangeboden: studenten kunnen een bachelor halen in Mental Health and Psychiatric Nursing, in Clinical Medicine en in Counseling.

Geestelijke gezondheidszorg

In 2010 werd dit college opgericht door HospitaalBroeders om zelf studenten op te leiden in de geestelijke gezondheidszorg. Dat dit hard nodig was blijkt uit het feit dat er op dat moment op een bevolking van 13 miljoen mensen bijvoorbeeld maar één psychiater in het hele land was.

Het opleidingsinstituut, het eerste in zijn soort van Sub-Sahara Afrika, biedt werk aan meer dan 170 Malawische werknemers en we werken samen met de Universiteit van Malawi en Mzuzu University. Een enorme bibliotheek en een psychosociaal centrum met vijf consultatieruimtes en grote, lichte klaslokalen maken dit tot een topinstituut. Accommodatie voor 40 studenten zorgt ervoor dat de beste studenten uit heel Malawi hier kunnen studeren.

 

 

BEKIJK OOK