Gezondheidszorg Freetown

 


Community Health Center Lungi, Sierra Leone


Medische kliniek Sierra Leone Lungi | Gezondheidszorg FreetownKliniek in Lungi: Gezondheidszorg Freetown

Onze St. John of God Community Health Center in Lungi is een medische kliniek waar onder andere röntgen- en echo-apparatuur beschikbaar is. Ook is er een apotheek en zorg voor aanstaande moeders. De kliniek ligt bij de hoofdstad Freetown.

Gespecialiseerde zorg: 

Naast algemene zorg, verlenen we specialistische zorg op de volgende afdelingen:

  • Verloskunde
  • Kraamzorg
  • Kindergeneeskunde
  • Orthopedie
  • Laboratorium
  • Apotheek


Geschiedenis kliniek

Van 1991 tot 2002 woedde een burgeroorlog in Sierra Leone. HospitaalBroeders had alleen in Lunsar een ziekenhuis. In 1998 werd dit ziekenhuis aangevallen door rebellen. Ze zochten internationale aandacht en ontvoerden drie artsen en een vrijwilliger. Na twee weken werd iedereen bevrijd. Het ziekenhuis werd volledig vernield en medische apparatuur werd gestolen. De Broeders uit Lunsar vluchtten na de aanval van de rebellen naar Lungi dat op 75 kilometer afstand van Lunsar ligt. Lungi was op dat moment een van de veiligste steden in Sierra Leone waar de rebellen niet waren. Veel mensen vluchtten naar Lungi en er was dringend behoefte aan medische zorg. De Broeders huurden een huis dat werd omgebouwd tot kliniek.

Na de oorlog vroeg de bisschop de Broeders terug te keren naar Lunsar. Maar omdat zorg in Lungi nodig bleef, besloten de Broeders zich hier ook permanent te settelen. Er was een gebrek aan medische zorg en veel mensen waren afhankelijk van traditionele zorg en kruiden. Het Community Health Center werd gebouwd. Om de kliniek weer op te bouwen hebben we een stuk grond van zestien hectare gekocht en zijn we gestart met de  nieuwbouw. De nieuwe kliniek opende in 2010 haar deuren en sindsdien kunnen we ook hier de kwaliteit van zorg bieden die we in al onze projecten beogen. Gezondheidszorg Freetown

 

 

BEKIJK OOK