School voor kinderen met beperking in Malawi

 


Elvira School, Malawi


School voor kinderen met een beperking

Het Elvira instituut is een school voor speciaal onderwijs in Mzuzu en biedt kinderen met een beperking kans op een normaal leven. De school biedt plaats aan zo’n 100 kinderen per schooljaar met een speciale onderwijsbehoefte. Kinderen met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking.

Liefdevolle en vakkundige zorg

De school heeft drie afdelingen: een kleuterschool (voor kinderen van 3 tot 5 jaar), een basisschool (voor kinderen van 5 tot 11 jaar) en een voorbereidende beroepsopleiding (voor kinderen van 12 tot 15 jaar). De onderwijzers begeleiden de kinderen bij een groot aantal activiteiten, zoals speciaal op het individuele kind gericht onderwijs, sport- en spelactiviteiten, maar ook het ontwikkelen van dagelijkse basisvaardigheden.

Acteur Waldemar Torenstra op bezoek

Waldemar Torenstra bezoekt Elvira school Malawi | School voor kinderen met een beperkingDe sympathieke acteur Waldemar Torenstra bezocht de Elvira school en was onder de indruk: “De Elvira school is een school voor kinderen met een beperking, echt een oase in Mzuzu. En als de Elvira school er niet zou zijn, zouden kinderen met bijvoorbeeld Down gewoon thuis zitten de hele dag, of erger ergens aan vastgebonden worden.. Je kunt je dat niet voorstellen. In Nederland is alles natuurlijk zo goed geregeld, en het raakte me dan ook om te zien dat er een plek is in dit arme land die probeert om juist deze groep kinderen iets te leren. Zelfs een jongetje dat alleen maar zijn voeten kon gebruiken, leerde hier om bijvoorbeeld te tekenen, en zich daardoor een ‘voller’ mens te voelen.” Na zijn terugkomst in Nederland vertelde hij voor de camera:

 

 

BEKIJK OOK