Mzuzu Prison - jonge gevangenen in drukke gevangenis

 


Gevangenen Malawi


Malawi - hulp voor jonge gevangenen Malawi AfrikaHulp aan gevangenen

Gevangenen van de Mzuzu Gevangenis krijgen van onze medewerkers hulp. Ons centrum biedt jeugdige gevangenen in Mzuzu Prison een scala aan activiteiten. De bedoeling van dit alles: zorgen dat deze jonge mensen het contact met de maatschappij niet verliezen en dat ze aan hun toekomst kunnen werken.

Activiteiten in de gevangenis

We bieden in de gevangenis onder andere scholing aan. Veel jonge gevangenen hebben examen gedaan in de gevangenis, sommigen staan zelfs al ingeschreven bij de universiteit. Er is ook een timmerproject voor jongens en een handvaardigheid project voor meisjes. De jongelui mogen hun producten vanuit de gevangenis verkopen en met dat geld kunnen zij zeep, shampoo, tandpasta e.d. aanschaffen.


Begeleiding

Het St. John of God centrum biedt ook begeleiding en psychiatrische behandeling aan de jonge gevangenen. Ook hiervoor is de belangstelling groot. Bewakers krijgen training in het omgaan met psychische problematiek.


Reïntegratiecentrum

We hebben een reïntegratiecentrum voor jongeren op het terrein van Mzuzu Prison gebouwd. Er zijn twee grote klaslokalen in twee therapiekamers, een bibliotheek en een computerruimte, waar men computerles kan krijgen.

De leiding van de gevangenis is erg gelukkig met al deze initiatieven. De jongeren hebben weer een doel en dat voorkomt veel spanning en conflicten.

Foto: Kadir van Lohuizen / NOOR

 

 

BEKIJK OOK