Ziekenhuis Kameroen

 


Kliniek Batibo, Kameroen


Ziekenhuis Kameroen BatiboGezondheidszorg in Batibo

Ziekenhuis Kameroen | Batibo is een stadje in het noordwesten van Kameroen met ruim 20.000 inwoners. Het is er erg nat; meer dan 165 dagen per jaar regent het. Het droge seizoen wisselt het natte af. Dat zorgt voor veel logistieke problemen: in de natte periode is het voor inwoners uit kleine dorpjes rondom de stad, nauwelijks mogelijk om voor medische hulp naar het ziekenhuis te komen.

In 1984 bouwden we dit centrum. Er zijn twee vrouwenafdelingen, een mannenafdeling en een aparte kraamafdeling. We leveren hier basisgezondheidszorg. In 2014 is er een nieuw microbiologie laboratorium bijgekomen waardoor er vele onderzoeken gedaan kunnen worden. Het ziekenhuis wordt geleid door de charismatische directeur broeder Linus.

Outreach activiteiten

De Outreach activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van ons zorgaanbod. Een team van artsen en verpleegkundigen gaan naar de vele kleine dorpjes rondom Batibo. Dat is heel hard nodig omdat veel oudere mensen en zwangere vrouwen onmogelijk naar het ziekenhuis kunnen komen, vooral in het regenseizoen. Onze teams maken elke week een vaste ronde en in de grotere dorpen wordt er zelfs gewerkt met een vaste zorgpost, waar een lokale verpleegkundige de meest noodzakelijke hulp kan verlenen. Lees meer over de outreach activiteiten.

 

 

BEKIJK OOK