Onderwijs Afrika | Scholing Sierra Leone

 


Lagere scholen Sierra Leone


Sierra Leone lagere scholen | onderwijs AfrikaOnderwijs Afrika: Lagere scholen in Sierra Leone

Armoedebestrijding en betere gezondheidsomstandigheden gaan hand in hand met goed onderwijs. In de afgelopen jaren bouwden en openden we twee lagere scholen rondom Lunsar. Wat belangrijk is voor ons, is het feit dat het besluit om een school te gaan bouwen vraag-gestuurd is: het komt als een dringende oproep van een gemeenschap. Veel mensen in de dorpen rondom Lunsar hebben zelf geen scholing gehad en zij willen een betere toekomst voor hun eigen kinderen. De dichtstbijzijnde school ligt vaak kilometers verder. Een afstand die voor kinderen niet haalbaar is om elke dag af te leggen. Een eigen school is dus geen overbodige luxe. Daarnaast is 75% van alle vrouwen in Sierra Leone analfabeet: de bouw van deze school draagt eraan bij dat ook meisjes leren lezen en schrijven.

Makuteneh

Voordat wij deze school openden, was er in de wijde omgeving van Makuteneh geen school te vinden. Op 21 januari 2011  konden we de lagere school in Makuteneh openen, bestemd voor kinderen uit dit dorp en de omgeving. Een prachtig gebouw aan de rand van het dorp met acht lokalen en goede leerkrachten. Mede dankzij onze trouwe donateurs hebben deze kinderen een kans om aan analfabetisme te ontsnappen.

Katick

De lagere school van Katick geeft sinds april 2012 scholing aan de kinderen van dit dorp en omgeving. Er zijn vier klassen en er gaan ongeveer 100 kinderen naar deze school. Met onder andere een bijdrage van € 18.000 van Wilde Ganzen hebben we de bouw van deze school kunnen realiseren. Onderwijs Afrika

 

 

BEKIJK OOK