Verpleegkundige opleiding Afrika

 


Nursing School Sierra Leone


Opleiding verpleegkundigen in Sierra LeoneNursing School: Opleiding Verpleegkunde

Sierra Leone heeft professioneel personeel in de gezondheidssector nodig. Om aan de steeds hogere kwaliteitseisen van het ziekenhuis te voldoen, is er een trainingsfaciliteit opgestart. De Nursing School is onderdeel van ons ziekenhuis in Lunsar. HospitaalBroeders leidt hier talentvolle studenten op in Verpleegkunde.

Het doel van de opleiding is:

  • Opleiden van professioneel personeel.
  • Studenten met academische kwaliteiten de mogelijkheid te geven om de opleiding te volgen.
  • De massale werkloosheid terug te dringen.
  • De gezondheidszorg in Sierra Leone verbeteren.

Het is een drie jaar durende opleiding met een afsluitende stage bij bijvoorbeeld een kinderarts of bij een gynaecologe. Het studentenaantal is de laatste jaren flink gestegen.

Faciliteiten

Om aan het groeiende aantal studenten te kunnen voldoen is er een hostel geopend voor studenten, zijn er meer studieboeken aangeschaft en is het aantal docenten uitgebreid. We hebben de school in Lunsar voorzien van een waterpomp en -tank. Daarmee krijgen de studenten toegang tot schoon drinkwater. Dat vergroot de kans dat ze gezond blijven en hun studie dus werkelijk kunnen afmaken.

Goede resultaten

Naast hun eigen professionele ontwikkeling en persoonlijke groei tillen deze studenten de gezondheidszorg in Sierra Leone naar een hoger niveau. Scholing levert geweldige resultaten op. Tot nu toe zijn er al 477 studenten afgestudeerd! Opleiding verpleegkunde

 

 

BEKIJK OOK