Mensen met psychiatrische problemen krijgen hulp

 


Outreach Senegal


Geestelijke gezondheidszorg Senegal Public Health | Het outreach team helpt mensen met psychiatrische problemenNaar mensen met psychiatrische problemen toe

In Senegal organiseren we outreach activiteiten vanuit onze kliniek in Fatick en richt het programma zich met name op mensen met psychosociale problemen of een psychische aandoening. We werken samen met zeven verschillende streekziekenhuizen die zelf geen psychiatrische afdeling hebben. Deze zeven ziekenhuizen liggen in een actieradius van ruim 60 kilometer rondom Fatick. Zo bereiken we dus veel meer patiënten die onze zorg nodig hebben. Elke maand bezoekt ons team een van de samenwerkende ziekenhuizen in Gossas, Diofor, Passi, Sokone, Kaolack, Niakhar en Foundiougue. Voor de ziekenhuizen een enorme vooruitgang omdat zij vaak niet weten hoe de geschikte zorg aan te bieden aan deze patiënten.

Voorlichting

Naast behandeling is voorlichting van belang. De groep mensen met geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en schizofrenie wordt nog steeds gediscrimineerd in Senegal. Dit komt door onwetendheid over deze aandoeningen. De vrijwilligers leggen de dorpelingen en families van de patiënten uit wat de aandoening inhoudt en hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan.

Gevangenis

In het outreach programma bezoeken we mensen in de gevangenis van Fatick. Veel gevangenen hebben te kampen met psychische problemen waarvoor zij in de gevangenis geen behandeling krijgen.

Bekijk ook de video.

mensen met psychiatrische problemen krijgen hulp
Foto: door Joost Hoozemans

 

 

BEKIJK OOK