Geestelijke gezondheidszorg in Senegal - frika

 


Psychiatrisch centrum Fatick, Senegal


Psychiatrisch ziekenhuis Senegal Fatick - Geestelijke gezondheidszorgGeestelijke gezondheidszorg in Fatick

In Fatick, een stad op ruim 150 kilometer van Dakar, staat ons psychiatrisch centrum Dalal Xel 2. De primaire taak van dit centrum is het verlenen van kwaliteitshulp aan mensen met psychische stoornissen en bij te dragen aan de volledige ontwikkeling van deze mensen. Daarnaast richt ze zich op het opkomen voor de rechten van mensen met psychiatrische problemen en op het opheffen van alle taboes op deze aandoeningen. Helaas is dit in Senegal anno nu nog steeds hard nodig en zijn er in de rest van het land nauwelijks soortgelijke instellingen.

In Dalal Xel 2 zijn drie afdelingen met verschillende therapieën. Voor de ziekenhuisopname zijn er ook drie afdelingen: twee voor mannen en één voor vrouwen. Daarnaast heeft het centrum een sportcomplex, een zorgboerderij en een moestuin met waterput.

Outreach

In 2013 startten wij een Outreach project. Wij brengen zorg naar de mensen toe omdat veel mensen niet in staat zijn naar het psychiatrisch centrum te komen. Zij zijn te ziek om te reizen of hebben geen vervoer. Lees hier meer over het Outreach programma.

Foto: door Joost Hoozemans

Geestelijke gezondheidszorg in Afrika

 

 

BEKIJK OOK