Revalidatiecentrum Zambia

 


Revalidatiecentrum Zambia


Revalidatiecentrum

Het aantal mensen dat te maken krijgt met verlamming door beroerte neemt steeds meer toe. Dit wordt vaak veroorzaakt door Hiv en Aids besmettingen. Deze mensen komen in het revalidatiecentrum terecht.

Orthopedie

Er is ook een orthopedische afdeling, hier worden onder andere protheses gemaakt. Zowel kinderen als volwassenen zijn vaak het slachtoffer van slangen- en krokodillenbeten. Ook komen diabetes en genetische afwijkingen regelmatig voor, waardoor mensen (delen van) ledematen moeten missen.

Fysiotherapie

HospitaalBroeders werkt samen met het Monze Mission Ziekenhuis. Onze fysiotherapeuten wonen elke maand een bijeenkomst bij in de orthopedische afdeling van het ziekenhuis voor bijscholing. Het ziekenhuis verwijst vaak patiënten door naar ons. De fysiotherapeuten worden getraind in de nieuwste methode voor het behandelen van ‘klompvoetjes’ bij kinderen, namelijk de ‘Ponseti methode’. Zonder het breken van botten of het uitvoeren van zware operaties wordt door middel van gips en een brace gezorgd dat de voeten weer recht groeien. Na vier jaar is de klompvoet in veel gevallen volledig hersteld.

 

 

BEKIJK OOK