Onnodige kindersterfte in Afrika door Malaria

Iedere 45 seconden sterft er een kindje in Afrika aan malaria

De oorzaak? Er is geen behandeling of medicijnen voor handen.

Vijf schokkende malariafeiten op een rij:

  1. iedere 45 seconden sterft een Afrikaans kind aan deze ziekte

  2. het merendeel van de slachtoffers is jonger dan 5 jaar

  3. 20% van de kindersterfte in Afrika wordt veroorzaakt dóór malaria

  4. wereldwijd zijn er door malaria 655.000 doden per jaar, waarvan 90% in Afrika

  5. blijvende hersenschade is een van de gevolgen

Er is een oplossing!

Er zijn goede medicijnen en als we die op tijd aan de kinderen geven is de kans op genezing groot. Voor slechts € 10 kunnen we bijvoorbeeld  5 kinderen in ons ziekenhuis in Lunsar, Sierra Leone behandelen.  De artsen staan klaar, de moeders weten de weg naar het ziekenhuis, alleen de medicijnen ontbreken.

Wat kan jij doen?

Met jouw hulp kan malaria goed worden genezen! Wij willen graag vandaag de medicijnen kopen dan kunnen ze morgen aan de kinderen gegeven worden. Help vandaag nog, dan kunnen we samen er voor zorgen dat de kinderen niet onnodig sterven. Help je mee? Geef kinderen met malaria een kans!

Osman overleefde malaria

“Mijn zoontje is zo slap de laatste dagen. Normaal is hij vrolijk en speelt hij de hele dag. Kunt u hem beter maken?” De moeder van Osman zocht hulp in ons ziekenhuis in Lunsar. De kleine Osman hebben we weer op de been kunnen krijgen. Zijn moeder was snel genoeg bij ons ziekenhuis, voordat de ernstige malaria verschijnselen toesloegen. Zijn hart en longen waren nog niet aangetast. Onze medicijnen sloegen goed aan. Hij is inmiddels weer thuis en zijn familie kan opgelucht ademhalen. Osman is door het oog van de naald gekropen.

Help ook mee

Eén op de vijf kinderen sterft aan malaria. Help mee en geef kinderen net als Osman de kans op een gezond en liefdevol leven.