Nalaten aan HospitaalBroeders doet leven na de dood

Nalaten aan HospitaalBroeders

Uw ultieme bijdrage aan een mooiere en betere wereld. Heeft u daar wel eens over nagedacht? Uw voetafdruk op deze wereld als u er niet meer bent?

Wat is uw droom? Straatkinderen in Afrika een toekomst geven… De bewoners van verafgelegen dorpen toegang tot gezondheidszorg geven…Dit zijn wensen die wij tegenkomen in de nalatenschappen van onze donateurs. En die wij doen uitkomen.

Nalaten aan een goed doel laat leven na uw dood.

Waarom nalaten aan de projecten van HospitaalBroeders?

  • Uw nalatenschap wordt besteed volgens uw wens.

  • Uiteenlopende projecten: groot én klein.

  • HospitaalBroeders betaalt geen erfbelasting; het geld dat u ons nalaat wordt volledig besteed aan het project in Afrika.

  • Wij hebben korte lijntjes met onze eigen mensen en ziekenhuizen.De droom van de heer Zutt

Gepensioneerd pastor Jan Zutt had zijn hart verpand aan Ghana. Dankzij zijn nalatenschap hebben de bewoners van Oseikojokrom nu toegang tot medische zorg. Jan Zutt trok samen met HospitaalBroeders op om de wereld een beetje mooier te maken.

Het warme hart van velen

HospitaalBroeders kan niet zonder nalatenschappen. Groot en klein. Want ook minder grote bedragen veranderen levens. Zo kan al voor iets meer dan €1.300 een student de driejarige studie Verpleegkunde aan onze Nursing School in Sierra Leone volgen!

Het warme hart van mevrouw Schnabel

Ruth Schnabel, ooit maatschappelijk werkster in de Haagse Schilderswijk, had een warm hart voor mensen die minder geluk hebben in het leven. Zij wilde dolgraag kinderen helpen, want – zo zei haar zus – ‘ze vond dat kinderen de toekomst in handen hebben’. Met het geld dat zij naliet, vangen we nu straatkinderen in Malawi op. Ruth Schnabel trok samen met HospitaalBroeders op om de wereld een beetje mooier te maken.

Ontvang nieuws uit onze projecten

Je gegevens

Wil je weten hoe wij met jouw gegevens omgaan? Check dan ons privacy beleid.

"We laten dromen van donateurs écht uitkomen"

David Heyer, manager HospitaalBroeders Nederland:

"Als fondsenwerver heb ik veel bijzondere verhalen mogen horen. Ván betrokken donateurs. Óver bijzondere mensen. Dat vormt voor mij de aantrekkingskracht van deze baan. Maar voor mij persoonlijk was het verhaal van Jan Zutt het meest aangrijpende. Hij wilde nalaten aan een goed doel. Aan HospitaalBroeders.

Via zijn beste vriend kregen we na zijn dood een kijkje in het bijzondere leven van deze priester. Een man die op handen werd gedragen in West-Friesland in de verschillende parochies waar hij pastor was geweest. Een man die zeer geliefd was en bekend stond als een mensen-mens.

Ik ben enorm trots dat mijn organisatie in no-time alles op alles kon zetten om de droom van Jan Zutt in vervulling te laten gaan. Trots dat ik daar aan heb mogen meewerken. Ik ben trots dat ik bij de opening van de kliniek mocht zijn en zijn naam op een plaquette op het nieuwe gebouw zag staan."

Mee op outreach in Afrika

Neem gerust contact op

Wilt u meer weten over nalaten aan de projecten van HospitaalBroeders? We gaan graag met u in gesprek. Neem vrijblijvend contact op met David Heyer, david@hosptiaalbroeders.nl of via 020 - 636 0752.

Project uitgelicht: ouderenzorg in Malawi

Enkele jaren geleden zijn we in Malawi begonnen met een aantal projecten die zich volledig richten op senioren.

Deze groep mensen heeft het vaak ongelofelijk moeilijk. Dat blijkt uit de talloze mensonterende verhalen over ouderen die zonder inkomsten, met een steeds minder goede conditie, toch een hele familie in leven moeten zien te houden. Vreemd genoeg is het juist deze groep die in het hulpaanbod van goede doelen vaak over het hoofd wordt gezien.

In de door ons gebouwde gemeenschapshuizen in Mzuzu komen ouderen vaak vijf dagen per week bij elkaar. Van ons team:

  • krijgen ze eten

  • krijgen ze ontspanningsactiviteiten aangeboden zoals zang en dans

  • krijgen ze maatschappelijke zorg

  • en krijgen ze medische zorg en fysiotherapie

In Mzuzu en omstreken zijn er duizenden ouderen die het moeilijk hebben. Hun leven is bikkelhard en niemand kijkt naar ze om. Dankzij steun van Nederlandse donateurs kan ons team in Mzuzu hen uit hun isolement halen en hun leefomstandigheden verbeteren.

Project voor ouderen in Malawi

Goede gezondheidszorg zorgt voor vooruitgang

Daarom bouwen wij ziekenhuizen in de armste landen van Afrika op plekken waar nog geen medische zorg is. Vanuit de ziekenhuizen reizen medische teams naar afgelegen gebieden om mensen te helpen: dat zijn onze Outreach teams. Dankzij één ziekenhuis krijgt zo een hele regio de meest noodzakelijke medische zorg. Gezondheidszorg is onze core business. Maar goede zorg kan alleen plaatsvinden binnen stevige gemeenschappen. Daarom investeren wij ook in onderwijs, geestelijke gezondheidszorg en helpen we de meest kwetsbaren in de samenleving.

Laat uw hart spreken

Wilt u meer weten over nalaten aan de projecten van HospitaalBroeders? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op!

Uw gegevens

Wil je weten hoe wij met jouw gegevens omgaan? Check dan ons privacy beleid.

Wat wilt ú nalaten? Laat uw warme hart spreken!