Broeders


De Internationale Orde van HospitaalBroeders is een Katholieke Orde. Voor ons betekent dat dat de waarden compassie, respect en waardigheid in alles voorop staan. Onze Broeders helpen mensen die in nood zijn, ongeacht hun religie, ras of geaardheid. De Orde telt 52 broeders in Afrika. Zij werken allen op verschillende functies binnen onze faciliteiten, al naar gelang hun opleiding en ervaring. Allemaal professionals die zich vanuit hun hart en met passie inzetten voor de medemens.

Enkele broeders van HospitaalBroeders

Broeder Bartholomew is Managing Director Provincial Curia of Africa en vertelt over de nieuwe kliniek in Amrahia (Ghana): “Omdat we de mensen van Amrahia en omgeving willen laten zien dat we om ze geven. Het is speciaal dat we niet alleen medische diensten verlenen, maar ook vooral voor de mensen die arm zijn en hulp nodig hebben. Dit is het enige katholieke ziekenhuis in Accra. Er wonen hier ongeveer 50.000 mensen.”

Broeder Linus Tangu is directeur van onze kliniek in Batibo, Kameroen: “In het Outreach programma vaccineren we kinderen. Ook bereiken we mensen die anders geen gezondheidszorg zouden krijgen. We behandelen vooral malaria, hoge bloeddruk en buiktyfus. De mensen zijn blij dat we naar ze toekomen. Eerst duurde het heel lang voordat ze met een ziek kind naar ons toekwamen. Nu kunnen we ziektes eerder behandelen.“

Broeder Peter Dawoh is directeur van het ziekenhuis in Monrovia (Liberia): “De mensen in de sloppenwijken zijn arm. Zo arm… Er zijn mensen die geen geld hebben voor gezondheidszorg. Ze kunnen het zich niet veroorloven om naar het ziekenhuis te komen. De mensen in New Kru Town hebben ons nodig. Daarom gaan we naar hen.”