Aids in Afrika

Voorlichting helpt!

Je moet het je eens voorstellen, één op de drie mensen die je kent lijdt aan Aids of HIV. Dit is in Afrika vaak geen uitzondering; in veel landen heeft ruim 30% van de bevolking HIV of Aids. Aids in Afrika is een enorm probleem.

Aids in Afrika zorgt voor veel aidswezen

Miljoenen mensen overlijden in Afrika aan Aids, ze laten hun kinderen als wees achter. Velen kunnen door de ziekte niet werken waardoor zij hun families niet kunnen onderhouden. Aids en HIV zorgen voor een onvoorstelbaar leed. Dit is de reden dat wij ons, naast het bouwen en
runnen van ziekenhuizen en klinieken, richten op voorlichting over HIV en Aids.

Een groot taboe

Voorlichting geven is lastig omdat er nog steeds een groot taboe rust op seks en Aids in
Afrika. Mensen praten of lezen er niet over en ze doen alsof de ziekte er helemaal niet is. Dit maakt het moeilijk om de bevolking goed voor te lichten.

Ernstige gevolgen van Aids in Afrika

Aids en HIV worden vaak geassocieerd met prostitutie, homoseksualiteit en drugsgebruik. Mensen die Aids hebben worden hierdoor vaak verstoten waardoor ze in een sociaal isolement raken. De angst voor verstoting door de gemeenschap is zo groot dat mensen vaak ontkennen dat ze Aids hebben, waardoor het zich kan blijven verspreiden. Wij proberen dit
taboe nu te doorbreken en mensen goede informatie te geven over wat HIV en Aids nu precies zijn en hoe mensen het kunnen voorkomen.

Voorlichting over Aids

Bijvoorbeeld in ons straatkinderenproject in Malawi wordt aandacht besteed aan voorlichting. Veel kids komen op straat terecht omdat hun ouders zijn overleden aan de gevolgen van Aids. Door voorlichting proberen wij deze vicious cycle te doorbreken.

Ook in Ghana geven wij ook voorlichting. We hebben een kliniek opgezet waar mensen worden getest en informatie krijgen. De nadruk ligt op het geven van voorlichting aan jonge moeders. Er is een programma ontwikkeld om te zorgen dat er geen transmissie plaatsvindt van moeder naar kind bij het geven van borstvoeding. Er worden duizenden mensen getest per jaar op een HIV-infectie waarvan gemiddeld ruim 12% positief test.

Hulp is hard nodig!

Om ons werk te kunnen voortzetten hebben wij jouw hulp hard nodig! Geef daarom nu en help Aids in Afrika terug te dringen. Steun onze HIV en Aids voorlichting!