In Malawi, één van de armste landen ter wereld, zijn ouderen erg kwetsbaar. De impact van armoede is voor hen bijzonder groot. Vaak hebben zij geen inkomsten meer, zorgen ze voor een grote familie en hebben ze geen toegang tot medische zorg. De uitbraak van het coronavirus heeft hun kwetsbaarheid nog meer zichtbaar gemaakt.

Huisbezoeken

In ons ouderenproject hebben we in de afgelopen jaren veel voor ouderen in Mzuzu kunnen betekenen. In onze drie gemeenschapshuizen kregen zij onder andere toegang tot medische zorg, fysiotherapie en ze konden er recreëren. Ook kookten we voor ze. Maar door het coronavirus kunnen de ouderen onze centra niet meer bezoeken. Eenzaamheid, ondervoeding en medische problemen waren het directe gevolg.

Daarom gaan onze medewerkers op huisbezoek bij deze ouderen. Tijdens de huisbezoeken geven zij zorg en delen ze voedingsrijke pap uit, om ondervoeding tegen te gaan. Onze medewerkers proberen uit man en macht om alle ouderen te bezoeken. Maar huisbezoeken zijn veel duurder. Er komen reiskosten bij kijken, en de voedselpakketten die we uitdelen zijn duurder dan de maaltijden die we in grote hoeveelheden konden koken in de gemeenschapscentra.

We doen er alles aan om deze ouderen gezond te houden. Maar het gaat om meer dan 700 ouderen. Help jij mee met een bijdrage voor onze medewerkers in Malawi? Met een gift van € 30 kunnen zij zorgen voor voedzame maaltijden voor drie weken.

Alvast heel hartelijk dank!